Projectchoir Vox Iuvenis

Projectchoir Vox Iuvenis

Vox Iuvenis (Voice of the Youth) bestaat uit zeven geschoolde en ervaren boys choristers. Tijdens dit festival kunt u genieten van hun prachtige stemmen. Het koor wordt gedirigeerd en begeleid door Roger Sayer

Wat is a chorister?

Een chorister is jongen of meisje van een professioneel koor waarin alle zangers een belangrijke rol spelen, ongeacht hun leeftijd of ervaring. Chorister zijn is leuk, inspirerend en geeft jongens een meisje een unieke culturele aanvulling op hun leven.

Wat doen ze?

Choristers zingen de meeste dagen Choral Evensong tijdens het schooljaar, evenals de Choral Mattins en de Sung Eucharistie op zondagochtend. Ze nemen ook deel aan speciale diensten, uitzendingen, concerten en rondleidingen en studeren over het algemeen een ander instrument naast hun vocale lessen.

Naast hun muzieklessen volgen koorzangers een normaal curriculum, zowel academisch als sportief, en winnen ze vaak grote beurzen voor scholen in het hele land. Ze gaan naar de Cathedral School als kostgangers.

In hun eerste jaar op school leren koorzangers over de routines en het repertoire van het koor en krijgen ze een stevige basis in vocale techniek en het lezen van de muziek. Als ze eenmaal volwaardige koorzangers zijn geworden, nemen ze volledig deel aan het liturgische leven van de kathedraal. Van het leren van muziek van wereldklasse tot het maken van spannende dagtochten, het hoort allemaal bij het leven van een chorister.